REQUIEM SOLEMNE, KYRIE ELEISON, de Mozart

Ets capaç de seguir la partitura del Kyrie?

A continuació tens la partitura que va apareixent amb la música. Tingues en compte que els quatre pentagrames que es veuen corresponen a les diferents veus del cor: Soprano, Mezzo, Tenor i Baix... Com és lògic les quatre canten simultàniament.




Observa que es tracta d'una fuga, és a dir que el tema l'inicia la veu de baix (el pentagrama de baix de tot) amb el text "Kyrie eleison". La veu de contralt, mentrestant (segon pentagrama començant per dalt) fa el "contrasubjecte de la fuga" amb el text "Christe eleison".

A continuació serà la veu de soprano (primer pentagrama) que torna a introduir el tema o subjecte "Kyrie eleison". Fixat que el tercer pentagrama comença just després el contrasubjecte "Christe eleison". Finalment la veu de tenor introdueix el subjecte i el baix l'acompanyarà amb el contrasubjecte.

Ara ja canten les quatre veus, però pots observar com constantment es van succeir subjectes i contrasubjectes. Aquest estil s'anomena estil imitatiu i la seva construcció respon a unes normes establertes que fan que la seva sonoritat sigui tan bona com resulta al final.

Comentaris

Entrades populars