Dimecres, Capítol 4, La Gazza Ladra de Gioacchino Rossini


La Gazza Ladra (La garsa lladre), és una de les òperes del Compositor italià Gioacchino Rossini. Es diu que el dia abans de l'estrena de l'òpera el compositor encara no tenia acabada la partitura i el productor del Teatre on s'estrenava va decidir tancar-lo sota clau perquè l'escrigués. Rossini va haver d'anar llençant per la finestra les partitures perquè els copistes les puguessin copiar perquè tota l'orquestra en tingués els papers.


L'argument de l'òpera gira a l'entorn d'una noia que espera el seu enamorat per casar-se, mentrestant el malvat alcalde de la ciutat que també la pretén, en no aconseguir-la l'acusa de robar una cullera de plata. L'empresonen i just quan estan a punt d'ajusticiar-la es fa evident que ha estat una garsa qui ha robat la cullera. (A aquestes aus els hi crida molt l'atenció dels objectes brillants i es parla de què si en veuen un el porten al seu niu. Vigileu de no deixar-vos res al pati, que quan marxeu cap a classe venen un bon grapat cercant les engrunes dels entrepans )

ACTIVITATS:

1. Escolta l'obertura de La Gazza ladra i  cita els 5 instruments que creus que són més importants.

2. Una part d'aquest anunci s'ha utilitzat fa ben poc a la publicitat de la televisió. Sabries dir de quin producte es tracta? Punxa AJUDA, si no el saps.

Recorda enviar les respostes a aquestes dues preguntes el més aviat possible a

musiprofejesus@gmail.com

Comentaris

Entrades populars